fredag den 22. maj 2015

Alcina med Schäfer
  Er under lytning til en fantastisk indspilning: Händels Alcina-opera i forkortet suite-udgave med den berlinesiske nattergal Christine Schäfer og de lokale Barock-Solisten.
  Engang var barokmusikere en samling semifanatikere importeret fra Haag, ihvertfald Holland, bl.a. den legendariske emo-type Hildegard Perl, som vistnok var lutenist eller sågar ærkelutenist, eller var det theorbe hun spiller/spillede...(?), hun var ihvertfald en sand classic punker.
  - Da jeg jo selv tilhører den helt NORMALE, haha, befolkningsgruppe af nørdede moderne musik komponister, af violinisten Helge Slaatto kaldet "mørkesøgende insekter".
  Nå men: jeg lutres (vitterligt!) ved denne fantastiske musik, Händelmand kan godt være lidt mekanisk indimellem, men håndværker, det er han skis'me i særklasse, og hans indflet af vekslende satsarbejde er inspirerende her ved nodepapiret.
  Og så den ekvilibrisme med hvilken orkestret eksekverer deres forsiringer: jeg er lykkelig, og jeg må have en fredagsbajer i egen solitær-sær fredagsbar efter endt lytning :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar