tirsdag den 2. juni 2015

Nye sange og ældre romancer


Torsdag 9.juli 19.30 Sæby Kirke

LIEDER-AFTEN

Cecilia Lindwall, sopran • Galya Kolarova, klaver


Hvis du befinder dig i sommerlandet og har en trang til at lytte til nordisk tonetrylleri, nye sange af Eva Noer Kondrup m.fl., klassiske romancer og, ikke mindst: en intens og smuk sopranstemme, så gå til denne koncert:

  Om aftenen den 9. juli i Sæby Kirke vil Cecilia Lindwall synge nyskrevne sange af Eva Noer Kondrup, som Cecilia Lindwall har bestilt en række sange hos, og også nye værker af Timothy Baxter og Ivar Nørgaard.

  Cecilia og Eva satte sig sidste sommer og så på Edith Södergrans digtning: har den mon det, som de søger: et forhold til naturen, en ikke-urban poesi? Ja, den har alt dette og mere til.
  Cecilia valgte en lille række digte, som Eva Noer Kondrup kunne læse på. Eva havde bedt om ultrakorte digte: der er en tendens til at længere tekster kan give en lidt vævende sats, og Eva ville lave sange som sådan…

  Det endte med to korte tekster:  "Stjärnorna" og "Skogssjön" samt en længere: "Det främmende trädet".
  Det sidste digt ligger i sin symbolik og billedverden meget nær venskabet mellem Cecilia og Eva, og handler om noget, som står deres hjerter nær: rejsen. "Det främmande trädet" handler om, at man kun kan blive lykkelig, hvis man sørger for at komme væk hjemmefra.

  Pianisten Galya Kolarova, uddannet koncertpianist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, er Cecilias ledsager på rejsen gennem de nordiske sange fra nu og før, idet programmet også indeholder klassikere af Grieg, Sibelius og Nielsen, som jo har 150 års fødselsdag. 

  Nordjyderne vil være bekendt med Eva Noer Kondrups musik, idet hun gennem 2 år fra 2001 var ansat som huskomponist ved Aalborg Symfoniorkester, hvor bl.a. hendes værk for bratsch og orkester "Ulvemælk" fik sin uropførelse.
  
Arrangementet er en del af Vendsyssel Festival. Man kan læse mere om programmet og kunstnerne på www.vendsysselfestival.dk , som også oplyser om billetkøb.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar