fredag den 24. februar 2017

Beethovens klaversonater III eller noget helt andet

Der sker hele tiden noget nyt. Den seneste koncert, som jeg besøgte, var i tirsdags i Christianskirken her på Christianshavn. Organisten Søren Johannsen og trompetisten Dorthe Zielke havde sammensat en smuk aften med billedfortælling om reformationen og musik der til. Meget smukt trompetspil især. Der var andre historier at lytte til også: kirken får eksternt spillebord, så Søren kan sidde nede i kirkerummet mens han spiller på orglet. Det bliver dejligt for ham. Og så er der blevet installeret subwoofer til 32-fods piberne, så i visse registreringer svinger hele kirkerummet, bogstavelig talt, med.
Under det festlige nachspiel mødte jeg en barok og orgelkender, Jørgen, vi fik en god snak om Bachs musik, hvorfor var det nødvendigt for Johann Sebastian at vade så langt på sine fusser for at lytte til Buxtehude? Mere om dette en anden gang.
Pga. den slags overraskende arrangementer når jeg aldrig frem til at lytte til Beethoven. MEN, nu vil jeg afvente at kunne høre sonater live, måske på hammerklaver med Ronald Brautigam til sommer...??!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar